Setmana Cultural a l’Alt Empordà, Baix Camp i el Bages

A principis d’abril moltes escoles catalanes van celebrar la Setmana Cultural i durant quatre dies vaig tenir l’oportunitat de conèixer diferents centres educatius de nord i sud de Catalunya.

El dimarts 4 d’abril vaig anar fins a Vilamalla, a l’Alt Empordà, on vaig realitzar tres tallers de kecak al CEIP Josep de Ribot i Olivas, una escola que treballa molt a partir de projectes. A les sessions hi van participar alumnes de primer a sisè de primària barrejats entre ells. La Vanessa Duran va ser l’encarregada que tot rutllés a la perfecció.

Mira les fotos del dia!

El dimecres 5 d’abril vaig viatjar en direcció contrària per dirigir-me a la Selva del Camp, prop de Tarragona: havia de realitzar dos tallers de kecak a l’Escola de Música Municipal. El primer estava reservat a alumnes i professors de l’escola, el segon era obert a tothom i molts familiars van voler afegir-s’hi; en aquesta segona sessió vam arribar a ser més de cinquanta persones! Realment va ser un dia molt profitós en el qual també vam tenir ocasió de treballar amb ritmes africans. Molt agraït al Quim Solé, director de l’escola de música i percussionista de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat.

Vídeo sobre les activitats a la Selva del Camp

Finalment, els dies 6 i 7 d’abril vaig dirigir-me a les comarques centrals de Catalunya per fer set tallers de Kecak, harmonia a la vista i percussió corporal a l’Escola de Música de Sant Joan de Vilatorrada. Gràcies a la Núria Checa, la Natàlia Barés i en Rubèn Nieto!

Intensíssima setmana: prop de 300 alumnes, 12 grups, centenars de quilòmetres… Molt content de la feina feta!