Rhythm4Days: la crònica

La 5a edició de Festival Rhythm4Days, que es va celebrar al Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat del Vallès i va concloure el passat 30 de juny, va superar totes les expectatives i va aplegar gairebé un centenar d’alumnes vinguts d’arreu de Catalunya però també de la resta de la península. Centrat en el ritme i la seva didàctica, el festival va donar el tret de sortida als cursos d’estiu per a professors de música.

En aquesta ocasió, l’equip de formadors va comptar amb Keith Terry, Estêvão Marques, Santi Serratosa i Oriol Ferré. Aquest últim, director del Festival, va afirmar que “el Rhythm4Days s’està consolidant com un dels festivals de referència del sector. Cada any intentem que vinguin formadors que aportin el seu punt de vista diferencial. Creiem que s’estan fent bé les coses i que els assistents se’n van a casa amb molt bones sensacions”.

Durant els quatre dies que va durar el festival es va abordar el ritme des de diferents perspectives: des del camp de la formació musical, l’educació social, la musicoteràpia, la dansa i les arts escèniques. Al mateix temps, també es va celebrar l’Off Rhythm4Days, una espècie de cara B en què cada any es convida algun professor de renom. En aquest cas, va ser el propi Keith Terry, un dels referents de la percussió corporal a nivell mundial, que es va encarregar de dur a terme un monogràfic de Body Music.

El Rhythm4Days va tancar les portes amb un tutti amb tots els formadors; un cop acabada la sessió alguns dels assistents van assegurar que l’any vinent repetirien. Segons l’Oriol Ferré, ja s’està començant a treballar de cara a l’edició de 2019. Caldrà esperar uns mesos per descobrir-ne el programa.