fbpx

Harmony-Games, la col·lecció per aprendre música jugant, va néixer l’any 2012 amb l’objectiu d’oferir nous recursos pedagògics als professionals de l’educació musical. El seu principal impulsor, Oriol Ferré, entusiasta dels petits invents, sempre ha gaudit experimentant amb diferents materials i dissenyant les seves pròpies creacions. Per això, convençut que la innovació no només és possible sinó que també és necessària, va posar fil a l’agulla en aquest projecte.

Els productes de la col·lecció Harmony-Games permeten desenvolupar l’observació i l’anàlisi abstracte, treballar la imitació de patrons o experimentar amb noves possibilitats metodològiques. Però sobretot, són uns materials interactius que tenen l’atractiu de poder ser manipulats: alguns es poden pintar amb retoladors de pissarra “velleda”, d’altres poden apilar-se, o replegar-se sobre si mateixos, o encaixar-se com un puzzle, o fins i tot percutir-se per tal de generar música. Gots musicals, cubs màgics, targetes harmòniques i una llarga sèrie de materials didàctics… Tot plegat, un conjunt d’eines dinàmiques, lúdiques i estimulants que de ben segur facilitaran la tasca dels professors d’educació musical.

El foment de la creativitat a través del joc (un nou enfoc en educació musical)

Els diferents materials d’Harmony-Games pretenen generar un ambient de treball que afavoreixi el potencial creatiu de l’alumne; un entorn favorable a l’intercanvi d’experiències formatives. Crear, inventar, transformar i modelar a través de diferents tècniques; la millor manera d’aprendre. Així ho sentenciava Sir Ken Robinson: “el procés de tenir idees originals que tenen valor sovint resulta de la interacció de les perspectives de diverses disciplines”.

Harmony-Games ha estat presentat a diversos espais de formació i difusió del sector, on ha tingut una fantàstica acollida per part dels docents.