Jocs rítmics i harmònics per a l’aula de música


Fusionant instruments, cos, veu i paraula per crear patrons rítmics.

El curs es presenta com una oportunitat per treballar el ritme i l’harmonia amb tots els elements de què disposem en una aula de música, inclosos nosaltres mateixos.

Poemes, frases fetes, rimes… La musicalitat de les paraules pot ser-nos útil com a base del treball rítmic? Efectivament. És per això que el primer pilar d’aquest curs serà l’ús del llenguatge com a mitjà de desenvolupament musical. El segon pilar es basarà en les possibilitats que tenim d’emprar el propi cos com a instrument musical. I el tercer, en les possibilitats mecànico-melòdiques dels instruments musicals. Un curs pràctic i dinàmic en què veurem un munt d’exercicis que combinen aquests tres elements.

Continguts

• Materials i propostes metodològiques que combinen la veu, la percussió corporal, instruments orquestrals i instruments Orff.

• Activitats que ens permetran desenvolupar i millorar la psicomotricitat i la lateralitat.

• Recursos per treballar l’harmonia tant a nivell individual com en grup.

• “Quadres Harmònics” i “Harmonia a la Vista”, dos materials pedagògics d’Harmony-Games.

Informació pràctica: durant el curs s’entregarà un dossier de fotocòpies i el material de suport que es faci servir, com ara àudios en format mp3 i altres recursos digitals. Els participants podran dur el seu propi instrument.


Curs impartit per: Oriol Ferré
Adreçat a: professionals de l’educació musical