Grans formacions: La pràctica instrumental a l’ensenyament obligatori

Taller de 18 hores integrat a l’Escola d’estiu d’educació musical de Salou.

Una de les opcions que tindran els alumnes que es matriculin al CREAMUS, l’escola d’estiu d’educació musical de Salou –que enguany arriba a la 13a edició–, serà participar en un taller impartit per Oriol Ferré que mostrarà diferents eines metodològiques per afrontar amb èxit la creació d’un gran conjunt musical en un centre educatiu.

Com s’estructura una formació amb diferents instruments? Com es pot encarar un projecte d’aquestes característiques en un centre d’ensenyament obligatori? Durant el taller s’analitzaran diferents models pedagògics i es veuran els principals paràmetres educacionals per conèixer les possibilitats mecànico-melòdiques d’un instrument i quina és la millor forma per aconseguir que tots els components d’una banda instrumental escolar es coordinin entre si. Així mateix, es desenvoluparà una proposta pràctica, una banda de trompetes, trombons, tubes i bombardins que durà per nom “AEMCAT Brass Band”. Les activitats i dinàmiques de grup que es veuran són extrapolables a altres formacions com ara la Big Band, l’orquestra, el conjunt d’ukeleles, els acordions…

La 13a escola d’estiu d’educació musical tindrà lloc entre el 3 i el 6 de juliol a l’Institut Jaume I de Salou. Si t’interessa participar en aquest taller de grans formacions o veure el temari complet clica el següent link.