fbpx
Cargando Eventos

« Todos los eventos

  • Este evento ha pasado.

Seminari de didàctica: “How it’s made? de la teoria a la pràctica”, amb Oriol Ferré

7 Febrero, 9:00 - 12:00

Seminari: “How it’s made?”
L’objectiu d’aquesta sessió és adquirir recursos i les eines necessàries per elaborar materials didàctics musicals propis; és a dir, conèixer les claus per descobrir el professor de música “artesà” que duem dins.

La sessió vol incidir especialment en els processos creatius, en el naixement de la idea –a partir d’una necessitat concreta– i en les aplicacions didàctiques que pugui aportar el nou material. A través d’exemples, ens endinsarem en el procés creatiu, parlarem també dels materials ja existents i de quines característiques han de tenir els materials de nova creació.

Continguts
– Reflexió sobre les diferents visions i estratègies en la creació de materials creatius i aproximació crítica dels materials ja existents.
– Anàlisi, disseny i creació de materials didàctics musicals a partir de les possibilitats mecàniques i melòdiques de cada instrument.
– Desenvolupament de les possibilitats didàctiques dels “quotidiàfons” a través del joc.
– Exemples de materials didàctics per a la percussió corporal.

Oriol Ferré Puntos
Formador en educació musical, professor de música i inventor
Titulat superior en Jazz i Música Moderna a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i diplomat pel San Francisco Orff Schulwerk Certification Program, des del 2012 imparteix cursos dirigits a professors de música i persones interessades en l’educació musical: cursos i tallers sobre materials didàctics, jocs rítmics i harmònics, percussió corporal, pedagogia de grup, etc. Com a formador ha realitzat cursos, entre d’altres llocs al Festival Internacional de Jogos Musicais para Educadores (Brasil), al JaSeSoi ry – Orff Schulwerk Association (Finlàndia), a l’OSI Orff-Schulwerk (Itàlia), a l’Asociación Orff-España de Madrid, a l’Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya (AEMCAT), al Rhythm4Days o als Tallers Musicals d’Avinyó. Així mateix, és professor de música de l’EMM Miquel Blanch de Castellbisbal, forma de la comissió de formació i investigació de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), coordinador de la secció Educa-Sonograma de la revista Sonograma Magazine i fundador i inventor de la col·lecció de materials didàctics Harmony-Games.

Detalles

Fecha:
7 Febrero
Hora:
9:00 - 12:00
Categoría del Evento:

Local

Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)
Edifici de l'Auditori, Carrer de Padilla, 155,
Barcelona, 08013
+ Google Map
Web:
http://www.esmuc.cat/