fbpx

El laberint de la geometria musical: estirant el fil


Propostes per treballar la música i el moviment a partir de patrons geomètrics.

Una classe de música es pot desenvolupar de moltes maneres (tots sabem com comença i pensem que sabem com acabarà). La nostra actitud expressiva, comunicativa i creativa és essencial per arribar al final esperat, per trobar la sortida correcta, la sortida del laberint. Aquest curs pretén dur la metàfora del laberint a la pràctica.

Com?

Presentant un seguit de materials i d’estratègies pedagògiques basades en la música i el moviment que ens permetran desenvolupar la motricitat, la coordinació corporal, la veu, l’audició, el sentit rítmic, la improvisació i també la creativitat. Un curs eminentment pràctic en un laberint real.

Quins aspectes treballarem?

• l’orientació espacial (música vs matemàtiques)
• les habilitats motrius bàsiques (desplaçaments, salts i girs), així com transports i conduccions
• l’ús del llenguatge com a mitjà de desenvolupament musical
• el ritme i l’harmonia
• la tonalitat i la modalitat

En definitiva, utilitzarem materials didàctics i creatius com els “Quadres Harmònics” i altres materials d’“Harmonia a la Vista”, ens valdrem de rimes, frases fetes i poemes com a base del treball rítmic, veurem jocs i exercicis que ens permetran desenvolupar la psicomotricitat i la lateralitat, així com propostes metodològiques en què combinarem veu, percussió corporal i instruments propis. I tot, dins d’un gran laberint –l’element principal del curs– on podrem passejar, cantar, ballar… i fer música!

Si estàs buscant la teva identitat el millor que pots fer per trobar-la és perdre’t” (O. Brown)


Curs impartit per: Oriol Ferré
Adreçat a: professionals de l’educació musical