Concert Músics per la Llibertat

El proper 3 de desembre Barcelona acollirà un dels concerts més multitudinaris que s’han celebrat mai a la història pel que fa al número de participants. Els impulsors de la iniciativa, Músics per la Llibertat, ja van organitzar un acte semblant a la plaça de la Catedral que va reunir uns 3.000 músics i cantaires. En aquesta ocasió han pujat el llistó i esperen arribar a la xifra dels 10.000 inscrits. Segons les últims informacions, i encara amb alguns dies de marge, els organitzadors veuen factible assolir aquest objectiu.

El col·lectiu Músics per la Llibertat va néixer poques setmanes abans del referèndum de l’1-O per fer front a l’actitud autoritària i repressiva de l’Estat espanyol. Segons explica el seu manifest: “Com a músics, creiem en el poder transformador del nostre art. Per això, amb aquest gran acte col·lectiu i massiu, volem posar la música al servei del compromís i ajudar a ablanir la rigidesa, intransigència i autoritarisme amb què l’Estat espanyol està responent a la mobilització d’una gran part del poble català”. En el manifest també es reivindica la suspensió de l’article 155, l’alliberament dels presos polítics i es defensa el dret a l’autodeterminació dels pobles.

El lloc i data del concert Músics per la Llibertat es va fer pública fa poc més d’una setmana: diumenge 3 de desembre a les 13.00 a la Plaça d’Espanya de Barcelona. Els organitzadors, que han demanat a tots els que desitgin participar-hi que s’inscriguin a través d’aquest formulari, han convocat els instrumentistes a les 11.30 i els cantaires a les 12.00. Sense cap mena de dubte serà un concert memorable tant per aquells que hi participin de manera directa com per aquells que decideixin assistir-hi com a públic. No us el perdeu! Serà un concert irrepetible!