fbpx
 

Qui som


Harmony-Games, la col·lecció per aprendre música jugant, va néixer l’any 2012 amb l’objectiu d’oferir nous recursos pedagògics als professionals de l’educació musical. El seu principal impulsor, Oriol Ferré, entusiasta dels petits invents, sempre ha gaudit experimentant amb diferents materials i dissenyant les seves pròpies creacions. Per això, convençut que la innovació no només és possible sinó que també és necessària, va posar fil a l’agulla en aquest projecte.

Els productes de la col·lecció Harmony-Games permeten desenvolupar l’observació i l’anàlisi abstracte, treballar la imitació de patrons o experimentar amb noves possibilitats metodològiques. Però sobretot, són uns materials interactius que tenen l’atractiu de poder ser manipulats: alguns es poden pintar amb retoladors de pissarra “velleda”, d’altres poden apilar-se, o replegar-se sobre si mateixos, o encaixar-se com un puzzle, o fins i tot percutir-se per tal de generar música. Gots musicals, cubs màgics, targetes harmòniques i una llarga sèrie de materials didàctics… Tot plegat, un conjunt d’eines dinàmiques, lúdiques i estimulants que de ben segur facilitaran la tasca dels professors d’educació musical.

El foment de la creativitat a través del joc (un nou enfoc en educació musical)

Els diferents materials d’Harmony-Games pretenen generar un ambient de treball que afavoreixi el potencial creatiu de l’alumne; un entorn favorable a l’intercanvi d’experiències formatives. Crear, inventar, transformar i modelar a través de diferents tècniques; la millor manera d’aprendre. Així ho sentenciava Sir Ken Robinson: “el procés de tenir idees originals que tenen valor sovint resulta de la interacció de les perspectives de diverses disciplines”.

Harmony-Games ha estat presentat a diversos espais de formació i difusió del sector, on ha tingut una fantàstica acollida per part dels docents.

 

 

Oriol Ferré Puntos

“Formador en educació musical, professor de música i inventor”

Titulat superior en Jazz i Música Moderna a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i diplomat pel San Francisco Orff Schulwerk Certification Program, des del 2012 imparteixo cursos dirigits a professors de música i persones interessades en l’educació musical: cursos i tallers sobre materials didàctics, jocs rítmics i harmònics, percussió corporal, pedagogia de grup, etc.

Com a formador he realitzat més d’una setantenta de cursos, entre d’altres llocs al Festival Internacional de Jogos Musicais para Educadores (Brasil), al JaSeSoi ry – Orff Schulwerk Association (Finlàndia), a l’OSI Orff-Schulwerk (Itàlia), a l’Asociación Orff-España de Madrid, a l’Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya (AEMCAT), al Rhythm4Days o als Tallers Musicals d’Avinyó (Musicop).

Així mateix, sóc professor de música de l’EMM Miquel Blanch de Castellbisbal, membre fundador de la secció Orff-Catalunya de l’Associació Orff-Espanya, formo part de la comissió de formació i investigació de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), sóc coordinador de la secció Educa-Sonograma de la revista Sonograma Magazine i coordinador pedagògic de les activitats de la Fundació de Música Simfònica i de Cambra.

Com a trombonista, sóc membre de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, del grup de rumba catalana Derrumband i de la CIA de teatre Ticotacoteca.

Fundador i inventor d’Harmony-Games
www.harmony-games.com
@Oriol_Ferre